Bij veel mensen blijkt de investering in coaching een drempel te zijn. Het is bewezen dat investering in een coachingtraject zeker de moeite waard is en veel oplevert. Uit onderzoek blijkt dat iedere 1 euro die je investeert in je persoonlijke groei, je 2,30 euro oplevert in de vorm van bijvoorbeeld hogere productiviteit, creativiteit en positieve energie. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om je investering (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Via dit blog deel ik een aantal praktische tips en regelingen met je.

TIP 1: Ben jij werkzaam bij een MKB organisatie? Goed nieuws….de overheid heeft €50 miljoen subsidie voor leren en ontwikkelen voor het MKB beschikbaar gesteld. Tussen 2 maart en dinsdag 31 maart kunnen MKB Ondernemers een subsidie-aanvraag indienen ten behoeve van een leven- lang- leren. Lees (hier) meer over SLIM werkgeven, een nieuw iniatief van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid dat op korte termijn gaat starten.

TIP 2: Vraag je werkgever om bij te dragen aan de investering in je persoonlijke ontwikkeling. Veel werkgevers zijn zeker bereid hun medewerkers te helpen en bij veel organisaties is coaching steeds vaker een onderdeel van je persoonlijke groei. Soms vergoeden zij een traject voor het gehele bedrag, soms voor een deel. Vraag er eens naar bij HR of je leidinggevende.

TIP 3: Je kunt ervoor kiezen de investering op te knippen in kleine stukken. Zo heb je veel meer tijd om het voor jezelf in orde te maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om maandelijks een klein bedrag te sparen ten behoeve van je persoonlijke ontwikkeling.

TIP 4: Kijk naar de waarde in plaats van de prijs. Stel jezelf de vraag: wat levert het coachingstraject me op? Zie het traject niet als kostenpost, maar als investering en besef je: elke euro die ik aan mezelf besteed, verdien ik dubbel en dwars terug.

TIP 5: NL LEERT DOOR. Persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen. Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen straks een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt. Dat schrijven minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Van Engelshovenvan Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan de Tweede Kamer. Volg de ontwikkelingen van NL LEERT DOOR en lees (hier) het volledige nieuwsbericht op de site van de Rijksoverheid. (LET OP: deze regeling is nog niet gestart)

TIP 6: Inzet van je vaststellingsovereenkomst. Stopt je baan of kiezen jij en de werkgever ervoor de samenwerking te beëindigen? Vaak krijg je dan een transitievergoeding mee bij vertrek. Een deel van dit bedrag kun je inzetten voor coaching en loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoef je dan geen belasting te betalen.

TIP 7: Vrijblijvende kennismaking. Twijfel je nog of een coachingstraject je daadwerkelijk gaat geven wat je nodig hebt? Weet dan dat je er geen verplichtingen zijn bij het kennismakingsgesprek. Je loopt dus geen risico en betaalt alleen als we met elkaar aan de slag gaan.

Dit waren enkele tips die ik de afgelopen periode voorbij heb zien komen. Mocht ik tips zijn vergeten, of wil je een afspraak met me maken? Laat dan een reactie achter of neem contact op via info@anoukgoedhart.nl.

En geloof dat het kan.. Jouw eigen werkgeluk ligt binnen handbereik. Jouw droom is dichterbij dan je denkt.