Investeren in werkgeluk leidt onder andere tot meer creativiteit bij werknemers en heeft daarmee direct effect op de innovatiekracht van een onderneming. En dit is nog maar één van de positieve effecten van Werkgeluk. Zit je lekker in je vel dan presteer je niet alleen beter, je blijft zelfs in tijden van crisis ook beter op de been.

Als ervaren ontwikkelexpert focus ik me heel bewust op dit thema. Ik zie mensen namelijk graag floreren. Werkgeluk is in mijn beleving hét geheime ingrediënt. Wanneer ik mensen erover vertel, is de reactie vaak:”logisch toch, dat je als mens en werknemer gelukkiger bent wanneer je plezier hebt, fit bent, gezien en gewaardeerd wordt en een zinvolle bijdrage kunt leveren.” Wetenschappelijk onderzoek bevestigt het ook nog eens. En toch investeren werkgevers nog steeds vooral in procesoptimalisatie en bedrijfskapitaal. Eeuwig zonde! Die investering is vele malen hoger, en heeft veel minder positief effect op de organisatieresultaten: ook wetenschappelijk bewezen. Met een investering in Werkgeluk, boek je beter én duurzamer resultaat.

Het is een stressvolle tijd: langdurig extra werkdruk, zowel in de zorg als andere sectoren, maakt mensen kwetsbaarder. Als we niets voor deze groep doen, loopt een toenemend aantal medewerkers binnen een half jaar richting een burn-out. Feit is wel dat je een burn-out vaak, bijvoorbeeld door coachingsgesprekken als individu of team, kunt voorkomen. Ook dat is investeren in Werkgeluk.

Ik geloof in het proces van duurzame verandering, waarbij zowel individu, team en organisatie worden meegenomen. Waar welzijn van medewerkers centraal staat. Interesse in mijn diensten? Neem dan snel contact op via info@anoukgoedhart.nl